Времето в Гърция. У нас ще ви се види хладно

Адски жеги в следващите 10 дни

Времето в Гърция. У нас ще ви се види хладно | StandartNews.com

Пренос на топли въздушни маси от Северна Африка ще повиши осезаемо температурите в Гърция през следващите дни, съобщава АНА-МПА. Гражданска защита предупреждава, че от средата на седмицата започват поне 10 дни с опасно високи температури, които ще достигнат 44 градуса. От Съюза на лекарите приканват всички да са изключително внимателни, защото в последните дни са зачестили случаите на деца в болница заради тежки реакции от продължително стоене на слънце, пише Марица.

Още в сряда в Епир и Тесалия живакът ще скочи до 39-40 градуса, а по островите - до 35-36°. След четвъртък в континенталната част на Гърция се очакват температури до 43 градуса, на островите в Йонийско море - до 38-40 градуса, а в Егейско море и на Додеканезите - 37-38°. Нощните температури също ще бъдат високи - 25-26 градуса. Захлаждане се очаква чак след 3 август.

Заради горещините движението на камиони ще бъде спирано в обедните часове. Пътна полиция приканва да не се пътува по това време на деня. Собственици на фирми, които не могат да осигурят на работниците безопасни температури на работното място, ги пускат в отпуск, за да не бъдат глобени от проверяващите екипи на синдикати и министерството по труда.

Туристическите агенции съобщават, че българи и румънци са основните туристи в Северна Гърция, предаде БНР. Те по-рядко се насочват към островите поради изискванията за здравни сертификати при пътуване с фериботи.

 

.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай