Петък,

Виена чупи рекорди за ЧНГ. Уникално посрещане

От: СТАНДАРТ -
2093
Виена чупи рекорди за ЧНГ. Уникално посрещане
A
A
A

Къде ще е най-вълнуващото посрещане на Новата 2023 г.? Виена определено е решила да покаже, че никой не може да се мери с нея.

"Новогодишната пътека" във Виена - посрещането на настъпващата година на открито, се провежда отново за първи път след двегодишно прекъсване заради пандемията, предаде БТА. Около 800 000 души от цял свят се очаква да се съберат на шест места в центъра на Виена.

Наред с многобройните гастрономически специалитети, почитателите на всякакъв вид музика ще могат да се насладят на поп, рок, соул, хаус и валсове по маршрут с дължина около километър и половина.

С особена популярност сред местните жители и гостите на града се ползва т.нар. "класическа отсечка" на централната улица "Грабен". Всяка година в ранните следобедни часове на 31 декември училищата за танци предлагат там безплатни курсове за валс и превръщат това място в огромна бална зала на открито. 

В последната нощ от годината Виена отново е подготвила десетки изложби, концерти, опери и оперети.

Фойерверки, които бяха част от новогодишната нощ в австрийската столица за първи път през 2012 г., тази година няма да има. Виена се отказва от тях, като една от причините е, че шумът, който се предизвиква от пиротехниката, стресира животните.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com