Вероятни снайперистки атаки при протестите във Венецуела

Вероятни снайперистки атаки при протестите във Венецуела | StandartNews.com

Каракас. Възникнаха съмнения за снайперистки атаки при протестите във Венецуела, след като още двама души загинаха на барикадите в при вчерашните протести, съобщават световните агенции.

 

Жертвите паднаха вследствие на сблъсъци при опит да бъде премахната барикада, издигната от демонстрантите на една от улиците.

 

Огънят е бил открит, след като група мотористи опитали да премахнат барикада, построена от привърженици на опозицията, и опитали да я премахнат.  Един човек е загинал, а друг е тежко ранен. Повиканите сили на реда също били обстреляни. Един от полицаите е починал. Съдейки по характера на раните, властите са направили извода, че обстрелът е извършен от снайперист.

 

Междувременно стана известно, че венецуелското правителство е обявило посланика и още трима дипломати на Панама за „персона нон грата", като е разпоредило те да напуснат пределите на страната в рамките на 48 часа, информира панамския заместник-министър Майра Аросемена.

 

"Получихме съобщение от венецуелското външно министерство, че посланика ни и тримата дипломати на служба във Венецуела са обявени за „пресона нон грата" и трябва да освободят сградата на посолството ни", заяви Аросемена.
Решението на венецуелските власти идва само ден след като Каракас прекъсна дипломатически отношения с Панама.

 

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обърна внимание и на необходимостта за извеждане на отношенията със САЩ „на ново ниво", предаде ИТАР-ТАСС.

 

„Какво би се случило в САЩ, където управлява Обама, ако някаква си група и се прииска да смени конституционното правителство на тази страна? Естествено, държавата ще реагира, използвайки допустимите законови мерки, за да възстанови реда. Аз призовавам САЩ към уважение, към диалог. Именно аз взех решение да се назначи посланик в САЩ. Вашингтон трябва да излезе от застоя по отношение на Венецуела и Латинска Америка", каза Мадуро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай