УЖАС! Италия отписа възрастните над 80 г.

Всеки безнадеждно болен над тази възраст няма да получава медицинска помощ

УЖАС! Италия отписа възрастните над 80 г. | StandartNews.com
  • Всеки безнадеждно болен над тази възраст няма да получава медицинска помощ

Безпрецедентна и антихуманна мярка готви Италия, за да се справи с пандемията от коронавирус. Кризисен щаб в Торино иска да въведе наредба, според която на всеки безнадеждно болен италианец над 80-годишна възраст ще му бъде отказвана медицинска помощ, оставяйки го изцяло в ръцете на съдбата. Целта на предвижданата мярка е да бъдат съхранени повече болнични легла за по-младите италианци и грижите на всички лекари да се фокусират върху тях за сметка на по-възрастното население на страната, съобщи английския ''Телеграф'', цитиран от Канал 3.

Щабът е съставил протокол, който определя за кои пациенти ще бъде осигурена лекарска помощ и за кои не, като по-младите пациенти в този случай ще се ползват с предимство.

В спорния документ е записано, че под внимание ще се взема и доколко голяма е вероятността даденият пациент да бъде излекуван от COVID-19.

"Решението кой да живее и кой да умре ще бъде определяно от възрастта и състоянието на човека. Просто такива са мерките във военно положение", лаконично заяви италиански лекар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай