Украйна гневна на Путин! Кремъл лъже

Остра реакция на Киев срещу изявлението на руския президент

Украйна гневна на Путин! Кремъл лъже | StandartNews.com

Остра реакция дойде от Украйна, след като Владимир Путин обяви, че четирима терористи са заловени напът за Украйна.

Украйна не е замесена в стрелбата край Москва и предположенията за украинска връзка "нямат нищо общо с реалността", заяви говорител на военното разузнаване в Киев, предаде Ройтерс, на която се позова БТА.

ВИЖ ОЩЕ: Путин обяви арести, хвърли тежко обвинение

Руската Федерална служба за сигурност заяви, че "всички четирима терористи" зад атаката в концертната зала "Крокус сити хол" са арестувани, докато са пътували към украинската граница и че са сключили договори с Украйна.

ВИЖ ОЩЕ: Три версии за кървавата баня в Москва

На свой ред президентът Путин каза, че от украинска страна, по предварителни данни, е бил подготвен "прозорец" за преминаване на границата.

ВИЖ ОЩЕ: Първи признания на един от терористите! "Казаха ми да убивам хора"

"Това, разбира се, е още една лъжа на руските специални служби, която няма нищо общо с реалността и не издържа на никаква критика", каза пред Ройтерс Андрий Юсов, говорител на Главното управление за разузнаване на украинското Министерството на отбраната.

"Украйна, разбира се, не е замесена в тази терористична атака. Украйна защитава своята суверенност от руските нашественици, освобождава своята собствена територия и се бори с армията на окупатора и негови военни, а не с цивилни мишени", допълни Юсов.

Думите му повтарят позицията на Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, който в петък вечерта и в събота отрече каквато и да е украинска връзка в атентата край Москва.

Подоляк написа в събота в социалната мрежа "Екс", че "всички опити да се свърже Украйна с терористичната атака са абсолютно несъстоятелни", отбелязва Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай