Украинският парламент заседава извънредно

Край на строгите мерки срещу демонстранти в Киев

Украинският парламент заседава извънредно | StandartNews.com

Киев. Депутатите от украинския парламент заседават извънредно днес. Скандалният закон, който забранява протестите и предизвика гнева на демонстрантите от Евромайдан, е основна тема на разговор. Най-вероятно той ще бъде отменен за радост на всички протестиращи в центъра на Киев.

Фракцията на управляващата Партия на регионите може да гласува оставката на правителството на Азаров, съобщава БНТ. Това ще се случи само, ако лидерите на опозицията приемат предложението на президента Янукович да оглавят кабинета.

При поредните преговори между опозицията и президента Виктор Янукович бе постигната договореност за отмяна на строгите санкции срещу демонстрантите. Разговорите между двете страни продължиха повече от четири часа в понеделник.

В понеделник президентът Виктор Янукович поиска разрушаването на барикадите, за да въведе амнистията. Опозицията обаче едва ли ще изтегли хората от улиците.

До момента властите не са взели решение за обявяване на извънредно положение.

Арсений Яценюк, който е един от опсновните лидери на Евромайдан, късно снощи официално отхвърли предложението на държавния глава да оглави правителството. Виталий Кличко също беше категоричен, че няма да влезе в състава на новото правителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай