Центърът на Киев обсипан с войски

Центърът на Киев обсипан с войски | StandartNews.com

Киев. Повече от 20 000 служители на вътрешните войски и спецчастите „Беркут" охраняват антиправителствените демонстрации в Киев, предаде „Обозреватель".

Полицията в Украйна е имала право да употреби огнестрелно оръжие по време на масовите безредици, които избухнаха вчера в центъра на столицата Киев на улица „Грушевский". Това предаде РИА „Новости", позовавайки се на заявление от министерството на вътрешните работи на Украйна.

„От много райони на страната пристигат войници. И затова за нас е много важна отбраната на самия площад „Независимост". Ние се опитваме максимално да контролираме процеса на навлизането на силите за сигурност. Но във всеки случай, броят им в Киев вече е изключително голям", изтъкна Андрей Парубий, ръководител на палатковия лагер на площад „Независимост" и депутат от „Баткившчина".

След сблъсъците в центъра на Киев 103 души са потърсили лекарска помощ. При вълненията са пострадали и служители на органите на реда- 61 униформени са минали през болница.

По-рано днес имаше сблъсъци между поддръжници на опозицията и силите на реда в центъра на Киев. Демонстрантите хвърляха пиратки срещу полицията, която им отвръща със сълзотворен газ. Улицата, на която вчера избухнаха протестите, е блокирана от останки от изгорели автобуси.

"В Украйна се случи това, което не е ставало от времената на независимостта ни, и това, което вероятно хората не са сънували и в най-лошите си сънища - бойни действия в центъра на столицата. И до тази ситуация ни докара властта", каза лидерът на опозиционната партия УДАР - Виталий Кличко, във видео обръщение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай