Три коли бомби гърмят в Сирия

Три коли бомби гърмят в Сирия | StandartNews.com

Дамаск. Три коли бомби избухнаха в Сирия в неделя вечерта. Две от тях бяха взривени на входа на площад "Омаяд" в столицата Дамаск на няколко километра от хотела на експертите от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) и ООН. Не се съобщава за броя на загиналите. Друга кола бомба уби 27 души и рани десетки в северния сирийски град Даркуш. Взривът станал на пазара в контролирания от бунтовниците град на 2 км от границата с Турция.

В района на Идлиб, в северозападната част на страната, въоръжени нападатели отвлекли шестима служители на Червения кръст и местен доброволец от Арабския червен полумесец. Информацията съобщи Международният комитет на Червения кръст в Женева. Хуманитарната организация няма връзка с неидентифицираните похитители, но настоява за незабавното освобождаване на седмината, заяви говорителят Юън Уотсън, цитиран от Ройтерс. По-късно похитителите освободиха трима.

В понеделник Сирия пък стана официално 190-ата членка на ОЗХО. На територията на страната влиза в сила основополагащият документа на тази организация - Конвенцията за забрана на разработката, производството, натрупването и употребата на химическо оръжие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай