Тръмп купи Мис Вселена

Тръмп купи Мис Вселена | StandartNews.com

Кандидатът за президент на САЩ уреди и съдебните спорове с Ен Би Си

Американският милиардер и кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп изкупи от тв компанията Ен Би Си втората половина от конкурса "Мис Вселена" и уреди съдебните спорове с нея. Това съобщи самият той на страницата си в Туитър, предадоха Ройтерс и ТАСС. "Сега аз съм 100-процентов собственик на конкурса", добави Тръмп. Сумата по сделката не се съобщава.

Ен Би Си реши да скъса деловите си отношения с Тръмп след изказванията му за мексиканските имигранти. В речта при обявяването на кандидатурата си за президент на 16 юни, 69-годишният милиардер и предприемач заяви, че "когато Мексико изпраща в САЩ своите хора, не изпраща най-добрите си елементи, а проблемните". По думите на Тръмп мексиканските имигранти били "изнасилвачи", които "носят със себе си наркотици и престъпления". Той призова за построяване на стена по южната граница на САЩ. По-късно Тръмп заяви, че коментарите му били насочени към американските политици, а не към правителството или народа на Мексико.

На 29 юни Ен Би Си съобщи, че прекратява деловите си отношения с магната и няма да излъчва конкурсите "Мис Вселена" и "Мис САЩ". Ден по-късно кметството на Богота, столицата на Колумбия, която се кандидатира за домакин на конкурса "Мис Вселена 2015" през март, оповести, че оттегля кандидатурата си заради "непочтителните изявления" на Тръмп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай