Топ политик обяви! Как Украйна печели войната с Русия

Кои са условията за това

Топ политик обяви! Как Украйна печели войната с Русия | StandartNews.com

Важен политик даде своя отговор как може да се обърне хода на войната между Русия и Украйна.

Украйна се нуждае от средства за отпор на агресора на бойното поле. А за това Западът трябва да оказва подкрепата си постоянно и в големи количества. Това заяви външният министър на Естония Маргус Цахкна пред Financial Times. 

Той посочи „8 стълба“, въз основа на които Украйна може да победи агресора Русия:

"Украйна се нуждае от средства за отпор на агресора на бойното поле. А за това Западът трябва да оказва подкрепата си постоянно и в големи количества. Естонският министър предлага членовете на „коалицията Рамщайн“ да отделят годишно 0,25% от БВП за военна помощ на Украйна. Цахна подчерта, че Естония вече е взела това решение. „Други трябва да се присъединят към нас“, казва естонският дипломат.

Вторият „стълб“ е продължаването на политиката на твърди санкции спрямо Руската федерация. Това е нещо, което ще навреди на руската икономика и ще ограничи достъпа й до финансовите инструменти, стоките и технологиите, необходими за извършване на нейната незаконна агресия. Всяка търговия с режима в Кремъл му дава възможност да продължи кървавата война, отбелязва естонският министър.

Третият "стълб" е по-нататъшната дипломатическа изолация на агресора. По-специално Маргус Цахна припомня неуместното участие на Русия в Интерпол днес и представянето на руснаците на Олимпиадата.

Военнопрестъпниците трябва да бъдат наказани. Най-приемливият начин би бил специален трибунал, който да съди руското ръководство. Това ще изпрати съобщение до други автократи, че агресията срещу съседите е лоша идея.

Русия трябва да компенсира щетите, които е причинила. Докато Москва не направи това, Западът трябва да намери начин да използва руските замразени активи. Тежестта на възстановяването на Украйна трябва да се поеме от агресора, а не от свободния свят.

Украйна трябва да бъде възстановена веднага. Въпреки факта, че Русия непрекъснато изстрелва ракети и дронове, животът продължава далеч от фронта. Възстановяването сега помага на украинците да се справят по-добре с тежките последици от конфликта.

Украйна трябва да стане част от демократичния свят – член на Европейския съюз и НАТО.

Западът трябва да подкрепи мирния план на президента Володимир Зеленски, който се основава на суверенитета на Украйна и зачитането на нейната териториална цялост. Само това ще проправи пътя за възстановяване на справедлив и траен мир.

Маргус Цахна подчерта, че Украйна със сигурност ще спечели, ако получи стабилна, значителна подкрепа от своите партньори.

„Но ако продължим да предоставяме нестабилна, неадекватна подкрепа, която позволява на Русия просто да изтощи Украйна, възниква въпросът – кого ще ударят ракетите следващия?", попита той.

По-рано съветникът по националната сигурност на Белия дом Джон Кърби заяви, че украинските въоръжени сили в Донбас са на изчерпване на боеприпасите и затова са принудени да се оттеглят към следващите линии на отбрана.

Германското издание Bild пише същото. Според анализатора Юлиан Рьопке отбранителната линия на украинските въоръжени сили в района на Авдеевка се измества на запад. Според него украинците ще се опитат да се закрепят на линия покрай реки и язовири.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай