Стотици хиляди чехи с ултиматум към премиера Бабиш

Милиардерът Бабиш е обвиняван в корупция и срещу него се води разследване на Еврокомисията

Стотици хиляди чехи с ултиматум към премиера Бабиш | StandartNews.com

Над 200 000 участници в митинг в Прага поставиха ултиматум на премиера и милиардер Андрей Бабиш до края на годината да реши конфликта на интереси - или да се откаже от своя холдинг "Агроферт" (Agrofert) и собствените си медии, или да подаде оставка от заемания пост. В противен случай ще бъдат организирани масови протести из цялата страна.

"Ако до 31 декември тази година той не реши своя конфликт на интереси, ние имаме готовност от януари да започнем с митинги по цялата страна, които ще имат протестен характер. Те ще бъдат масови и информацията за ситуацията в страната ще се разпространи по цял свят”, заявиха организаторите на митинга.

Милиардерът Бабиш е обвиняван в корупция и срещу него се води разследване на Европейската комисия по подозрение в конфликт на интереси заради холдинга му "Агроферт". Министър-председателят на Чехия отхвърля тези обвинения. Той бе уличен и като агент на службите по времето на комунизма, показват тайни досиета на полицията от 80-те. Милиардерът отрича и това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай