Стана ясна причината за стотиците стъпкани младежи в Сеул

Над 3500 са в неизвестност, роднините в шок обикалят болниците

Стана ясна причината за стотиците стъпкани младежи в Сеул | StandartNews.com

Слух, че в една от дискотеките пее популярна музикална звезда, е причината за трагедията в Сеул, отнела живота на поне 153 млади хора, събрали се да празнуват Хелоуин в южнокорейската столица, съобщава телевизия WTN.

ВИЖ ОЩЕ: Външно проговори за ада в Суел. Има ли българи?

След като тълпата се юрнала към дискотеката и бара, настанала масовата паника и блъсканица в тясна улица в най- популярния за нощен живот квартал в Сеул - Итевон.

Името на изпълнителя обаче не бе съобщено.

Междувременно, един от очевидците пък каза, че блъсканицата е тръгнала и защото се заговорило, че в един от клубовете раздавали наркотични бонбони.

Злощастният купон започнал на най-широката улица в Сеул, но трагедията станала в една от тесните улици, която е под наклон и с много лоша настилка. В опит да се измъкнат от тълпата, младежите се стъпкват едни други.

 

По думите на очевидци хората са падали един върху друг като домино. Някои успели да се покатерят по стените на сградите и така се спасили.

Загиналите са предимно младежи на 20-30 години.

Това бе и първият Хелоуин без никакви ковид-ограничения от три години, който изкара над 100 хиляди млади хора в нощните клубове в сърцето на Сеул.

Според медиите в Южна Корея изчезнали са около 3 500 човека,  чиито роднини и приятели вече денонощие издирват в полицията и болниците. 

Над 150 са и пострадалите.

Президентът обяви национален траур, който ще продължи до 5 ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай