След разговор с Хари: Чарлз се затвори във вилата си

Кралското семейство планира "среща на върха", за да обсъди ситуацията след смъртта на Филип

След разговор с Хари: Чарлз се затвори във вилата си | StandartNews.com

Принц Чарлз заминава за вилата си в Уелс, за да преживее насаме загубата на баща си. Той е заминал внеднага след погребението на принц Филип.

Но преди това е имал лична среща в двора на замъка Уиндзор с двамата си сина, където те започнаха „малки стъпки“ към помирение след интервюто на Хари и Меган с Опра Уинфри .

Дълбочината на техния разрив разкрива фактът, че Чарлз и Уилям предпочетоха да се срещнат с Хари заедно, за да няма интерпретации в тълкуването на разговора по-късно, съобщи Дейли мейл.

Старши кралски вътрешен човек каза: „Очевидно след световните последици от интервюто за Опра доверието трябва да бъде възстановено.

„Чарлз, Уилям и Хари се възползваха от възможността да говорят и да наваксат лице в лице след много месечна разлика.

Те прекараха кратко време заедно на открито, предвид ограниченията на Covid, а също и без персонал, включително и придворни, които да подслушват разговора.

„За Чарлз и Уилям беше важно двамата да са заедно. Това означава, че нищо, за което се говори, не може да се тълкува погрешно в бъдеще. 

Кейт също присъства на части от разговорите, някои от които се проведоха във Frogmore Cottage, дома на Хари в района на замъка Уиндзор, според The ​​Sun. 

Предвид напрежението, породено от твърдения за расизъм и безгрижно поведение от страна на кралското семейство, заради които Меган каза, че страда от проблеми с психичното здраве, пълно сближаване не е настъпило.

Друг старши кралски вътрешен човек каза: „Има много болка и нараняване и от двете страни, така че това помирение ще се осъществи с бебешки стъпки.

„Първо, те трябва да решат някои основни правила за това как да действат за напред по начин, който кара всички страни да се чувстват сигурни и защитени“.

Най-важното е, че Чарлз и Уилям имат подкрепата на кралицата, за да се справят със ситуацията.

Източникът обясни: „Кралицата ясно даде знак на старшите съветници, че подкрепя Чарлз и Уилям и е разочарована от аспектите в интервюто на Хари и Меган“. 

Хари остава в Уиндзор, като източник разкри, че може да остане за 95-ия рожден ден на кралицата в сряда, преди да се върне при бременната си съпруга в Калифорния по-късно през седмицата.

Но Чарлз реши, че трябва да размишлява сам и на спокойствие в своето уелско скривалище - преустроена ферма за 1,2 милиона британски лири.

Кралският решава, че трябва да размишлява уединено в мир в своето уелско скривалище, преустроена ферма на стойност 1,2 милиона паунда в Brecon Beacons (на снимката)

Смята се, че съпругата му Камила е останала в Лондон, където продължава с частните си ангажименти.

„Чарлз иска да размишлява сам. Той също така иска да присъства на хилядите писма, изпратени до него като съболезнования за смъртта на баща му.

Той напълно осъзнава, че това е изключително важен момент в живота му и се чувства така, сякаш има тежестта на света на раменете си", казва източникът.

"През целия си живот той е възпитаван като престолонаследник, но принц Филип беше патриарх на семейството.

За една нощ това се промени и му се отрази както в професионален, така и в личен план.

Той се нуждае от време да помисли и да обмисли бъдещето на кралското семейство след много трудната седмица.", казва още източникът от двореца.

Daily Telegraph съобщи, че Чарлз и Уилям планират голяма "среща на върха" за бъдещето на монархията след смъртта на принц Филип.

Двамата преки наследници ще планират какво трябва да правят.

Очаква се принц Едуард и Софи Уесекс да поемат по-съществени роли, за да запълнят празнотата, оставена от херцога и херцогинята на Съсекс.

Уединеният имот с три спални е убежище на Чарлз и Камила в Уелс от март 2007 г., те обикновено прекарват няколко седмици там годишно.

Източникът добавя: „Няма по-добро място за Чарлз да се примири с мъката си и да започне да мисли за бъдещето си.

"Той трябва да вземе предвид продължаващото напрежение между Уилям и Хари, което няма да бъде лесно разрешено."

Принц Хари беше седнал точно срещу по-големия си брат и съпругата му Кейт, долетяли без жена му Меган

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай