След откъснатия прозорец: Спират по цял свят Боинг-ите

ЕС обяви, че не използва такива машини

След откъснатия прозорец: Спират по цял свят Боинг-ите | StandartNews.com

След инцидента, при който се откъсна прозорец и страничен панел при полет на американската авиокомпания „Аляска еърлайнс“, държавите масово приземиха всички машини БОИНГ 737 МАХ 9.

Федералната агенция за гражданско въздухоплаване на САЩ (FAA) разпореди временно спиране на полетите със 171 подобни самолета за проверка на безопасността им, предадоха световните агенции.

Турският авиопревозвач „Търкиш еърлайнс“ също съобщи, че временно изтегля петте си самолета „Боинг 737 Макс 9“ за проверка, предаде Ройтерс. Самолетите ще останат на първото летище, на което се приземят.

Европейската агенция за авиационна безопасност (EASA) обяви, че ще приложи инструкциите на американската FAA, но уточни, че нито една авиокомпания от ЕС в момента не използва самолети от засегнатата конфигурация.

Инцидентът от петък втрещи целия свят.

Малко след излитане панел и прозорец се откъснаха по време на полет от Портланд, щата Орегон, ,за Онтарио, Калифорния.

Машината кацна аварийно обратно в Портланд.

Всички на борда – 171  пътници и шестима членове на екипажа, бяха невредими.

На излъчените по-късно кадри се вижда как пътниците използват аварийните кислородни маски, но остават спокойни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Илья
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи