Скръб и ужас след масовото убийство в Белград

Стрелецът е определян като добро момче. Мотивите му се изясняват

Скръб и ужас след масовото убийство в Белград | StandartNews.com

Сръбската столица Белград осъмна скована от ужас и скръб. От утре е обявен тридневен национален траур, а всички училища ще започнат часовете с минута мълчание, предава БНТ.

Цяла нощ хора се събираха пред училището, за да запалят свещи и да донесат цветя, играчки, икони, лакомства в памет на децата, убити от 13-годишно момче.

Седмокласникът, който уби 9 души ще бъде изпратен в психиатричен център, съобщи сръбският президент Александър Вучич. Ранените са настанени в болница, някои от тях са в критично състояние.

Родителите на 13-годишното момче са арестувани. От полицията съобщиха, че баща му го е водил на стрелбище, за да се обучава да стреля. Момчето е било въоръжено с два пистолета. В раницата си имал и коктейли Молотов.

7 момичета и едно момче са убитите деца. Те са били набелязани за жертви предварително. 13-годишният убиец планирал масовото убийство повече от месец.

Жители на Белград заявиха пред БНТ, че трагедията е без аналог в историята на Сърбия. Обвиняват западното влияние, филмите с насилие, игри и интернет.

"Проблемът е много голям. От последните 15 години. И според мен като държава ние трябва да направим много, за да предотвратим подобни събития. Момчето е от семейство с много добра репутация. Баща му е рентгенолог. Аз не изпитвам съчувствие към тях - нито към родителите, нито към детето. Те казват, че той е бил тормозен в училище. Но кой в наше време не е тормозен в училище. Да бъдеш тормозен в училище не оправдава подобно престъпление", казва мъж.

Стрелецът е определян като добро момче. Мотивите му се изясняват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай