Синоптиците с добри новини за Гърция, но за колко време

В столицата Атина се очакваше около обяд термометрите да показват 36 градуса

Синоптиците с добри новини за Гърция, но за колко време | StandartNews.com

Разхлаждане, макар и временно, донесоха днес северни ветрове в Гърция, благодарение на които горещините от последните дни намаляха, а живакът на термометрите се върна под 40 градуса в по-голямата част от страната.

В столицата Атина се очакваше около обяд термометрите да показват 36 градуса. В събота на остров Крит бяха измерени рекордните 44,2 градуса.

Въпреки леката почивка от жегата обаче метеоролозите предупреждават, че страната ще бъде обхваната от нова гореща вълна идната седмица.

От сряда нататък "температурата отново ще се повиши", заяви метеоролог по държавното радио, като прогнозира скок до 44 градуса в Атина.

Заради изключително сухия въздух и ветровете опасността от горски пожари е много висока, предупреждават от службата за гражданска защита.

За трети пореден ден днес много археологически обекти в страната са затворени между 11:30 ч. и 17:30 часа.

Акрополът в Атина беше затворен за туристи и вчера поради непоносимата жега на археологическия обект, който не предлага никаква сянка. През последните няколко дни много посетители получиха леки топлинни удари там на фона на преминаващата през страната гореща вълна Цербер, кръстена на триглавото чудовище от Дантевия "Ад".

Лекарите съветват хората и особено туристите да пият много вода и да избягват силни физически натоварвания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай