Сергей Лавров звъни на пожар. Търси принц

Руският външен министър Сергей Лавров се обади на принц Файсал бин Фархан

Сергей Лавров звъни на пожар. Търси принц | StandartNews.com

Руският външен министър Сергей Лавров и принц Файсал бин Фархан – външен министър на Саудитска Арабия обсъдиха по телефона възможностите за урегулиране на близкоизточната криза. Информацията бе публикувана на страницата на Министерство на външните работи на Русия, съобщи Нова.

Двамата разговаряха и за двустранните си отношения. Също и за сътрудничеството на форума на обединението БРИКС, на което Саудитска Арабия се очаква да стане член от 1 януари. Темата е обсъдена в контекста на решенията на лидерите на обединението от XV среща на върха в Йоханесбург, проведена 22-24 август.

Русия, която е водещ износител на нефт, през последната година съгласуваше със Саудитска Арабия намаления на добива на петрол в рамките на групата ОПЕК+ с целта да подкрепят повишението на цената на петрола на световните пазари.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Джевизова
преди 5 месеца

Възможно ли е Вашите изходящи обаждания да се "изпарят" в облачното пространство?!!!!! Такъв е случаят с моите изходящи и входящи обаждания , например от 2000 до днес, 1 ноември 2023,т.е.повече от20 години!!! Поздрави от Пловдив на Риад via Moscou!

Откажи