Седем загинали в Донбас

Седем загинали в Донбас | StandartNews.com

Киев. Най-малко седем украински военнослужещи са загинали, а десетки са били ранени за денонощие в хода на операцията на силоваците срещу опълченците в Донбас. Данните съобщи оперативният щаб в Киев. Сражения и стрелба с ракети "Град" е имало около няколко КПП-та на армията. Бунтовници от Донецк съобщават, че авиацията е ударила жилищни квартали. В същото време Киев отрече твърденията на сепаратистите, че са свалили изтребител Су-25.

ЕС включи 11 опълченци в черния списък

В допълнителния "черен списък" на ЕС на лицата, на които са наложени санкции заради конфликта в Украйна, са включени само лидери на сепаратистите в Източна Украйна. В списъка няма нито един руски представител, съобщи ИТАР-ТАСС.

Вчера имената на 11 души, които бяха добавени тези дни към списъка на санкционираните лица, бяха публикувани в Официалния вестник на съюза. Сред тях са Александър Бородай, обявен за премиер на самопровъзгласилата се Донецка народна република. В списъка са премиерът на т.нар. Луганска народна република Марат Баширов и няколко негови министри. Включени са и двама души, смятани за водачи на бунтовниците - Николай Козицин, командир на казашките сили, и Алексей Мозговой, отговарящ за обучението на сепаратистите, отбелязва АП. На всички тях им е забранено да влизат в ЕС, а активите им в банки на съюза подлежат на замразяване. С новите 11 души общият брой на лицата, включени в "черния списък" на ЕС за Украйна и Русия, става 72.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай