САЩ изпрати и два бомбардировача Б-2 в Европа

САЩ изпрати и два бомбардировача Б-2 в Европа | StandartNews.com

Вашингтон. Военновъздушните сили на САЩ са разположили два Б-2 "Стелт" бомбардировача в британска военно-въздушна база за учения със съюзниците от НАТО, заяви Пентагона в понеделник.

"Това със сигурност е още една демонстрация на американския ангажимент към НАТО," каза полковник Стив Уорън, говорител на Пентагона.

Военните мисии на САЩ в Европа са се увеличили през последните седмици, тъй като Вашингтон се стреми да успокои източноевропейски си съюзници относно действията на Русия в региона

Двата Б-2 бомбардировача са пристигнали в неделя в базата Феърфорд в Глостършир, Великобритания, където се присъединиха към три други B-52 стратегически бомбардировача, които казнаха там на 4 юни.

Дислоциране на бомбардировачи Б-2 в чужбина се прави изключително рядко, тъй като САЩ държат да запазят тайната на тези самолети, от които притежават само 20, отбелязва Франс
прес.

Бомбардировачите Б-2 са предназначени да пробиват мощни противовъздушни отбранителни системи и да пускат десетки прецизни бомби с конвенционален или ядрен заряд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай