Съмнението! Вредни ли са всъщност продуктите на Coca-Cola в Хърватия

Какво каза държавната инспекция

Съмнението! Вредни ли са всъщност продуктите на Coca-Cola в Хърватия | StandartNews.com

Държавната инспекция на Хърватия обяви в четвъртък, че анализът на безалкохолните напитки Coca-Cola, консумирани от лица, които впоследствие са съобщили за здравословни проблеми, е показал, че те са безопасни, предаде „Ройтерс“.

По-рано тази седмица хърватските власти забраниха продажбата на някои напитки с марката Coca-Cola и на партида от напитката Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate след докладвани здравословни инциденти, свързани с консумацията им.

Вътрешният анализ на местното подразделение на Coca-Cola HBC, което разпространява продуктите на Coca-Cola, не откри никакви нередности при нито един от двата продукта.

В четвъртък държавният инспекторат заяви, че анализът му е показал, че киселинността, открита в напитките, не е в състояние да предизвика симптоми на храносмилателни смущения и че всички други параметри са в рамките на допустимите стойности.

„Очакваме резултатите от тестовете и приветстваме яснотата, която те ще внесат за нашите потребители и клиенти, след несигурността през последните няколко дни", се казва в изявление на Coca-Cola HBC от четвъртък.

През уикенда мъж от адриатическия град Риека е бил хоспитализиран с увреждания на храносмилателната система, след като е консумирал напитка Romerquelle Emotion. В напитката му са били открити следи от почистващ препарат, съобщи полицията в четвъртък.

Министърът на здравеопазването Вили Берош заяви, че обстоятелствата по случая ще бъдат установени „въз основа на наказателното производство, което е в ход“.

Той заяви, че случилото се в Риека може да се разглежда или като умишлена, или като неволна грешка, докато повечето други съобщения за подобни симптоми вероятно са резултат от паника или други фактори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай