Рюте ни даде знак, ето какво е решил за Шенген

Процедурата трябва да бъде стриктна и честна, без никакви отстъпки

Рюте ни даде знак, ето какво е решил за Шенген | StandartNews.com

Становището на Европейската комисия през декември относно приемането на България в Шенген ще определи мнението на Нидерландия, става ясно от изявление на служебния министър председател на страната Марк Рюте, цитирано от БНТ.

"Знам, че работите много усилено, но първо да видим какво ще каже Комисията", заяви Рюте в Брюксел - минути след като министър-председателят Николай Денков съобщи, че очаква от ЕК да изпрати писмо до Нидерландия с покана за мисия, която да отчете напредъка на страната ни за Шенген.

Рюте подчерта, че процедурата трябва да бъде стриктна и честна, без никакви отстъпки.

"Както съм казвал и преди, приемането на България в Шенген трябва да бъде един скучен процес. Очакваме от Комисията да съобщи дали България изпълнява всички критерии и да бъде честна, т.е. ако сте готови - да каже "да", ако не сте - да каже "не", поясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Красимир Петрунов
преди 6 месеца

Никога Докато в България има Мафия/Корупция От Управлението в България на Бойко Борисов и Партията ГЕРБ И в момента на Българското правителство и Парламентът да Пуснете Организация за разследван И изслушайте Депутатите от Възраждане И Организации За 12/13 ГОДИНИ ТОТАЛНО ПРОПАДА На долу Народът е да Крайно беден

Откажи
Батеее!
преди 5 месеца

Ако Фиданка на Айшето му направи тутууууу, ще ни приемат през ноември. Майсторката си е майсторка!

Откажи