Русия отрече Арафат да е бил отровен

Русия отрече Арафат да е бил отровен | StandartNews.com

Москва. Руската експертиза на пробите, взети от тленните останки на бившия палестински лидер Ясер Арафат, изключва тезата за отравяне с полоний-210, тъй като не е открита никаква следа от веществото, предаде АФП.

„Не може да е отровен с полоний. Руските експерти извършиха анализ на пробите, в които няма следи от това вещество", заяви ръководителят на Федералната агенция за биологични анализи.

„Нашата позиция по обявяването на резултатите от есхумацията на тялото на Ясер Арафат остава същата, както преди: само палестинските власти могат да обнародват съответната информация", заяви представител на руското министерство на външните работи, без да навлиза в детайли.

Във вторник Федералната медико-биологична агенция на Русия (ФМБА) заяви, че не е правила официални изявления относно резултатите от експертизата на тялото на Ясер Арафат. Агенцията също така заяви, че е предала всички резултати на министерство на външните работи на Русия.

По-рано резултатите от изследванията на швейцарските експерти показаха наличие на следи от полоний-210 в проби, взети от личните вещи на бившия палестински лидер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай