Родители помагат на децата си да мамят на изпити

Родители помагат на децата си да мамят на изпити | StandartNews.com

Студенти от Индия бяха заснети как с помощта на техните родители и приятели мамят по време на изпит в индийския щат Бихар, съобщи BBC.

Изпитната сесия, проведена в училището в Бихар започна във вторник и се планира да продължи до 24-ти март. Според официални представили са се явили 1,4 милиона души.

Измамата по време на изпитите е доста разпространена в Бихар, но снимките показват в какъв мащаб и колко скандално е всъщност.

Много студенти носят със себе си "пищови" при протичане на изпитната сесия, въпреки засилените мерки за сигурност. Родителите и приятелите са заснети как се катерят по стените на сградата и предават отговорите на студентите по време на изпита. Фоторепортерът Дипанкар, който е заснел ставащото, заяви че учениците изобщо не са се притеснили от фотоапарата и са продължили със своята дейност. Въпреки множеството жалби, които са публикувани в местните вестници, полицията не смята да предприема никакви действия срещу преписващите.

Изпитващите се надяват на честно провеждане на изпитите. Най-малко 400 души, които са били хванати са изгонени, споделиха те. Но също така заявиха, че правителството не може да успее без помощта на родителите и приятелите, които са главните виновници за ситуацията.

"Какво може да направи правителството, за да спре измамата, ако родители и роднини не са готови да сътрудничат? Трябва ли правителството да дава заповеди да ги застреля?", каза министърът на образованието РК Шахи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай