Четвъртък,

Работата от вкъщи намалява стреса

От: Редактор -
A
A
A

Работата от вкъщи намалява стреса, позволява повече време да се отделя за семейството и води до по-голяма продуктивност. Това става ясно от проучване на 7000 домакинства в Германия, които са работили от вкъщи по време на пандемията, пише "Гардиън".

Заключението е, че много от анкетираните заявяват, че са имали положително преживяване. Мнозинство твърди, че работата от вкъщи е намалила нивата им на стрес, позволила е да се отделя повече време за семейния живот и е довела до по-голяма продуктивност.

Изследването показва още, че докато 21% от работниците са били под стрес преди пандемията заради пътуването до работното място, работата и семейния живот, тази цифра пада до 15% по време на пандемията.

Според проучването почти 77% от анкетираните, които преди не са работили от вкъщи редовно заявяват, че искат да продължат да го правят и в бъдеще.

Почти половината от респондентите обаче признават, че им липсва ясната граница между работа и живота в дома, като този процент нарасна до 52 на сто сред тези на възраст между 18 и 29 г. ¾ казват, че им липсва прекият контакт с колеги.

От здравния застраховател DAK отбелязват, че резултатите трябва да се възприемат сериозно от работодателите, но без да се пренебрегват негативните аспекти от работата вкъщи.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички