Путин даде команда за руски дронове

Руски дронове трябва да започнат да се произвеждат до 2030 година

Путин даде команда за руски дронове | StandartNews.com

Москва се нуждае от около 500 милиарда рубли (6,1 млрд. долара) за разработването на проект за безпилотни летателни апарати, обявен през февруари от президента Владимир Путин, предаде Ройтерс, като цитира руското издание "РБК".

Руската медия, позовавайки се на неназовани източници, запознати с проекта, съобщи, че стратегията за разработването на безпилотния самолет в периода до 2030 г. трябва да бъде одобрена до 1 юни и да включва подробности за производството и финансирането му.

"Размерът на финансирането и съответните пропорции ще изискат координирана позиция на всички ведомства - всички стойности засега са спекулативни", посочва руската медия, като цитира един от източниците.

През февруари Путин заяви, че Русия трябва да увеличи собственото си производство на дронове и да създаде подходяща инфраструктура за широкото им използване.

Въпреки че Русия вече произвежда редица летателни апарати, те все още не са достатъчно усъвършенствани и Москва използва предимно ирански дронове "Шахед" при нападенията си срещу Украйна, отбелязва Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай