Протестиращи в Банкок нахлуха в министерството на финансите

Протестиращи в Банкок нахлуха в министерството на финансите | StandartNews.com

Банкок. Протестиращи срещу правителството в тайландската столица Банкок нахлуха в сградата на министерството на финансите, като по данни на АФП те са били стотици, а според „Ройтерс" - около 40 души.

Вследствие на това не бяха нанесени щети, но говорителите на демонстрантите призоваха за подобни щурмове на всички министерства. „Ако министерствата не спрат работа в знак на гражданско неподчинение, утре ще ги превземем, всичките" , заяви пред множеството Сутеп Таугсубан, един от ръководителите на Демократическата партия, основна опозиционна сила в Тайланд.

Демонстрантите в министерството на финансите са част от над 100 хилядите протестиращи, които засилиха натиска над правителство на Инглук Шинаватра, продължавайки започналия вчера протест по улиците на Банкок

Протестиращите носеха цветя, надуваха свирки и скандираха „Таксин вън, армията е с нас", убедени, че Таксин Шинаватра продължава да играе роля в политическия живот на Тайланд.

Демонстрантите настояват за оставката на премиера, сестрата на сваления с преврат премиер Таксин Шинаватра, който сега е в изгнание. Протестиращите, които според полицията в понеделник са 30 000, се отправиха към общо 13 правителствени здания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай