Продължават демонстрациите в Киев

Продължават демонстрациите в Киев | StandartNews.com

Киев. Продължават демонстрациите в Украйна срещу решението за спиране на асоциирането на страната в Европейския съюз (ЕС). И тази нощ множество протестиращи останаха на киевския площад "Независимост". Изминаха 24 часа след като полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне хората от площада.

Тази нощ част от участниците в демонстрациите си запалиха огньове, за да се топлят. За целта използваха метални варели. Много от тях носеха каски и други защитни съоръжения на главите си, за да се предпазят от евентуални нападения от полицията.

Протестиращи около Михайловската катедрала получиха одеала и други завивки в знак на подкрепа. Граждани продължават да носят храна и топъл чай.

Днес опозицията в Украйна организира протест под наслов "Народно събрание". Той ще бъде последван от шествие към площад "Независимост".

Междувременно Окръжният административен съд в Киев забрани провеждането на масови акции на няколко места в украинската столица. Забраната е от 1 декември 2013 г. до 7 януари 2014 г. Така съдът удовлетвори иск на киевската градска администрация, съобщава "Фокус". Има забрана за провеждането на митинги на Европейския площад и на площад „Независимост". Тя включва улиците около президентската администрация, сградите на парламента, правителството на страната, както и министерството на вътрешните работи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай