Прекратиха митингите в Румъния

Ще бъдат ли реализирани исканията

Прекратиха митингите в Румъния | StandartNews.com

Румънският премиер Марчел Чолаку се споразумя с фермерите и превозвачите за прекратяване на протестите. Това стана на среща в сградата на правителството на площад “Виктория” в Букурещ, информират от правителствената пресслужба. 

Подписаното споразумение предвижда в понеделник, 5 февруари, с решение на министър-председателя Марчел Чолаку да бъде създадена междуведомствена комисия, която да анализира и намери най-добрите решения за исканията на протестиращите.

Комисията ще бъде съставена от представители на ресорните министерства и земеделски производители и превозвачи. Всеки министър ще назначи държавен секретар от своите подчинени, който ще бъде част от комисията и ще се занимава с докладваните проблеми. 

Конкретните казуси, които касаят дадена област, ще се управляват на ниво ресорно министерство, съвместно със социалния партньор. Целта на комисията е да разреши жалбите на земеделски производители и превозвачи и да изготви конкретни предложения за решения за въпросните икономически сектори, предаде БТА.

Решението на премиера Марчел Чолаку относно с

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай