Потвърдено: Лубиц разбил самолета (обзор)

Черната кутия на самолета

Потвърдено: Лубиц разбил самолета (обзор) | StandartNews.com

Андреас Лубиц умишлено разбил самолета "Еърбъс А320" със 150 души на борда във Френските Алпи. Това стана ясно от анализите на втората черна кутия, предаде Ройтерс. "На първо четене се разбра, че пилотът в кабината оставил машината на автопилот и самолетът е почнал да пада", обявиха официално разследващите. "След това той няколко пъти е променил автоматичните настройки, за да се увеличи скоростта на самолета при падане", допълват те.

Втората черна кутия бе намерена 9 дни след фаталния инцидент. Става въпрос за устройството, което записва техническите данни на полета - радиотрансмисии, ускорение, скорост, височина и посока. Кутията е почерняла от огъня, но в добро състояние. Устройството бе открито от Алис Колдфи - единствената жена в планинските елитни отряди на френската жандармерия.

Кутията била заровена на 20 см под земята в район, който вече бил претърсен от следователите. Задачата на Алис била да я открие и да събира вещите на загиналите. "Бях се съсредоточила да търся дрехи. Опитахме се да стигнем до места, които не бяха претърсени досега, за да вземем повече вещи. Ровех за дрехи, когато я открих", разказва Алис.

В същото време 5 медицински кабинета в германския град Дюселдорф бяха претърсени със заповед на прокуратурата. Обиските са извършени, защото се смята, че Лубиц е бил на консултации при лекарите, работещи в тези кабинети. Медицинските му картони са иззети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай