Посланик у нас: По-силен ЕС след всяка една криза

Посланик у нас: По-силен ЕС след всяка една криза | StandartNews.com

„Въпреки трудностите при справянето с всяка една криза ЕС става все по-силен. Европа е най-голямата икономическа сила в света и за да продължим растежът трябва да уважаваме нашите ценности. В Европа съществуват нови възможности за развитие, трябва да се обърне внимание на дигитализацията, електронната търговия и същевременно да се мисли в посока за защита на личните данни и авторските права", подчерта посланикът на Кралство Нидерландия у нас Том ван Оорсхот на лекция пред студенти от Американския университет в Благоевград.

Той говори за „Холандското председателство на Съвета на Европейския съюз и фундаменталните ценности на ЕС", а срещата беше открита от президента на АУБ Страци Кулински.

Дипломатът реши събитието да премине като дискусия и окуражи младите хора да задават въпросите, които ги вълнуват. Той представи 4-те основни приоритета на 6-месечното холандско председателство на Съвета на ЕС. Първата точка, по която той говори беше за миграцията и сигурността. Той сподели колко е важно страните-членки на ЕС да се придържат към правилата и процедурите, тъй като това е основният механизъм, чрез който ЕС работи успешно и се справя със ситуацията. Другите приоритети, които посланикът сподели, бяха свързани с промените в климата и съхраняване на ресурсите, осигуряване на силно евро и Европа като иноватор и създател на нови работни места. Много е важно да има мобилност за работа в рамките на ЕС. Според посланика трябва да се работи за постигане на равенство във възможностите за развитие и заплащането за гражданите на Европейския съюз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай