Под куршумите:ММА бойци спасяват полицаи във Виена

Микаил Йозен и Реджеп Гюлтекин станаха герои във Виена

Под куршумите:ММА бойци спасяват полицаи във Виена | StandartNews.com

Двама ММА бойци станаха герои в нощта на терора във Виена, след като под дъжда от куршуми спасиха полицаи и пенсионерка.

ВИЖ ОЩЕ: Терористите предупредили, че готвят кървава баня

Австрийските ММА бойци Микаил Йозен и Реджеп Гюлтекин били излезли на разходка в последния ден преди затварянето на страната като мярка за спиране на разпространението на коронавируса, разказва историята БЛИЦ. При една от станциите на метрото те видели как един от терористите стреля по полицай. Те се втурнали насред куршумите и стрелецът избягал. Двамата спортисти помогнали на униформения служител да се качи на линейка. Освен това Йозен и Гюлтекин помогнали на една пенсионерка да не се озове на мястото на кървавите атентати.

ВИЖ ОЩЕ: Ужасът във Виена: Трима убити, 15 ранени

„Към мястото на произшествието вървеше възрастна жена. Видяхме я и веднага ѝ попречихме да продължи напред, след което я отведохме на безопасно място“, коментира Йозен пред медиите.

ВИЖ ОЩЕ: Терористите стреляли с картечница

Той уточнява, че заедно с Реджеп първоначално помислили стрелбата като част от филмови снимки. Разбрали, че всичко се случва наистина, когато един от куршумите одраскал Гюлтекин. Те се запътили към близкото полицейско управление, за да съобщят за инцидента.

ВИЖ ОЩЕ:Във Виена крещят: Боже мой!

Микаил Йозен е австрийски гражданин от турски произход. В професионалните ММА битки има баланс от пет победи и три загуби. Според информацията на профила му в „Инстаграм“, той е станал шампион на Турската ММА федерация през 2015 г. Освен това работи и като персонален треньор по фитнес и бойни спортове. Реджеп Гюлтекин, който също е с турски произход, се състава в леката категория на ММА, но няма информация за състезателния му баланс в октагона.

ВИЖ ОЩЕ: Вълна от тероризъм във Виена

Припомняме, че терористи атакуваха на 6 места във Виена снощи. Обект на атаките бяха синагогата и операта. Трима души бяха убити, 15 са ранени и настанени в болници, състоянието на половината от тях е критично. Полиция уби един от терористите и издирва още един.

Американската организация „SITE Intelligence group“, която следи за дейността на терористите в Интернет, обяви, че джихадистите са нарекли стрелбата във Виена „отмъщение за участието на Австрия в американската коалиция срещу терористичната група„ Ислямска държава“ (ИД), съобщава ТАСС. "Джихадистите заявиха, че нападението във Виена е част от отплатата за участието на Австрия в ръководената от САЩ коалиция", заяви в понеделник групата за разузнаване на SITE в Туитър.

Вътрешният министър Карл Нехамър и австрийският канцлер Себастиан Курц нарекоха виенската атака терористична атака. Препоръчва се на населението да избягва обществени места и транспорт, както и да не разпространява снимки и видеоклипове от работата на специалните служби. Мащабната операция за издирване и залавяне на престъпниците продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай