Вълна от тероризъм във Виена

Поне 15 са в болница след изстрелите

Вълна от тероризъм във Виена | StandartNews.com

Вълна от терористични атаки тази вечер във Виена. Министерството на вътрешните работи съобщи за множество пострадали, пише Kurier. По данни на изданието, в понеделник вечерта прозвучали изстрели в центъра на австрийската столица, около площад Шведенплатц, в района, където се намира синагогата и еврейския център.

Седем човека, включително полицай са загинали. В медиите се появи информация, че нападателите са взели заложници в един от ресторантите на Виена, но после това не беше потвърдено.

От полицията казали, че има нападения на 6 места. Стрелбата е започнала в 20:00 местно време.

По данни на агенция APA, един от нападателите е бил задържан. Kronen Zeitung пък пише, че един от тетористите се е самовзривил. Според Kurier, синагогата не е била цел на нападателите.

Вътрешният министър на Австрия определи стрелбите във Виена като тероризъм. Районът е отцепен от полицията, продължава издирването на престъпниците.

Полицаите помолиха жителите на района да си останат вкъщи и да не публикуват нищо в социалните мрежи от мястото на произшествието. Вместо това, да изпращат видео и снимки в правоохранителните органи.

Поне 15 човека са в болница след стрелбата, пише Kurier.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай