Терористите предупредили, че готвят кървава баня

Журналистката Миа Сантова със зловещ разказ за атаките във Виена

Терористите предупредили, че готвят кървава баня | StandartNews.com

Терористите предупредили в социалните мрежи, че готвят кървава баня във Виена. Това разказа по телефона за БНТ журналистката Миа Сантова, която живее в района на терористичната атака във Виена.

ВИЖ ОЩЕ: Ужасът във Виена: Трима убити, 15 ранени

"Беше страшно. Чуха се стрелби, после ми се обадиха познати, които живеят буквално на това място и ме предупредиха да не излизаме. Не спах цяла нощ, останах будна, защото бях много притеснена. Чуваха се линейки и полицейски коли, сирените им виеха в нощта. Хеликоптери имаше също", сподели Миа Сантова.

ВИЖ ОЩЕ:Във Виена крещят: Боже мой!

Тя разкри, че през деня терористите са предупредили в социалните мрежи, че готвят кървава баня. "Написали са, че в името на Аллах войната не свършва в Ирак и Сирия, а тепърва започва", разказа Сантова.

ВИЖ ОЩЕ: Вълна от тероризъм във Виена

"Доколкото чух, един от терористите е избягал, но вероятно има и още.Виена ще остане затворена и строго охранявана.  Министърът на вътрешните работи е казал, че има избягал и моли всички граждани от центъра да си останат по домовете, да не използват градския транспорт, децата, които могат, да останат с родителите", продължи журналистката.

ВИЖ ОЩЕ: Терористите стреляли с картечница

Властите са отправили призив децата от детските градини и учениците да останат вкъщи. Днес учебните заведения работят, но приемат само деца, чиито родители нямат възможност да се грижат за тях днес.

Нападателите, които всяха терор в центъра на Виена тази нощ, са били професионално подготвени и добре въоръжени, съобщи австрийският канцлер Себастиан Курц в ефира на телевизия ОРФ, предадоха световните агенции.

"Те са добре въоръжени, с автоматично оръжие, професионално подготвени. Това определено е терористичен акт", каза Курц и допълни, че няколко нападателите се издирват. Той изрази надежда, че тази опасна ситуация ще приключи възможно най-бързо и че Виена ще може да се върне към нормалния живот. Курц добави, че властите засега не знаят мотивите на извършителите. По-рано гой написа в Туитър, че австрийците няма да се оставят да бъдат сплашени от терора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай