Във Виена крещят: Боже мой!

Терористи стреляли до кафене, хората се криели в заведението

Във Виена крещят: Боже мой! | StandartNews.com

Ресторанти, синагога и еврейски център са били сред мишените на терористите, които окървавиха Виена тази вечер. По предварителна информация седем са загинали, има ранени. Министерството на вътрешните работи обяви, че това е терористичен акт, твърди в обширен материал украинският Страна.

В австрийската столица тече мащабна полицейска акция за задържане на престъпниците. Един се самовзриви, още четирима са арестувани.

В Австрия от утре влиза в сила карантината, която ще затвори заведенията за обществено хранене. Тази вечер обаче кафенета и ресторанти са били пълни, хората са излезли навън, защото времето е било необичайно топло.

В един момент на улица, близо до кафе, започвали да се чуват много изстрели, хората бягали в паника и търсели къде да се скрият, твърди очевидец, цитиран от Страна. Посетители на близкото заведение Макдоналд заснели видео как неизвестен изскача и започва да стреля по полицай. Хората в шок крещели: "Боже мой" и се скрили вътре в заведението. Няколко мъже малко по-късно излезли от заведението, за да оказват помощ пострадал и да викат Бърза помощ. Раненият лежал в локва кръв.

Засега се знае, че нападателите са около десет човека, един се е взривил, другите са избягали.

В момента полицейската операция продължава да тече, изкарани са всички сили на реда. Във Виена се чуват само сирени и звуци от полицейски автомобили и линейки.

Някои медии твърдят, че стрелба е имало около хотел Hilton.

Австрийски телевизии съобщават и за атаки в Залцбург.

Президентът на Франции Макрон първи се изказа като заклейми терористичния акт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай