Плюшена играчка на Илон Мъск посети МКС

Под формата на малка Земя е и се нарича Рипли

Плюшена играчка на Илон Мъск посети МКС | StandartNews.com

Плюшена играчка на Илон Мъск посети МКС

Плюшена играчка във вид на малка планета Земя, която тези дни долетя на МКС на безпилотния американски кораб Dragon-2, е била известно време с канадския астронавт Давид Сен Жак на руския пилотиран кораб "Союз МС-11.

На Dragon-2, оборудван със сензори, в креслото на член от екипажа е настанен манекенът на име Рипли, наречен така в чест на героинята от серийния филм „Извънземният“ на Елън Рипли. Ролята на "високотехнологичния индикатор за безтегловност" изпълнява плюшена играчка под формата на малка Земя.

На фотографиите, които е публикувал в Twitter Сен-Жак, се вижда самата играчка, намираща се в спускащия се апарат на "Союз МС-11" редом с пулта на космонавтите и в стола на командира на кораба - руснака Олег Кононенко. "Посетих "Союз" днес. Друг космически кораб, но същите закони на физиката!", написал Сен-Жак.

Американският безпилотен кораб Dragon-2 е изстрелян към МКС на 2 март и се е присъединява към нея в автоматичен режим на 3 март.

Понастоящем на .борда на МКС се намира екипаж, съставен от руснака Олег Кононенко, канадеца Давид Сен-Жак и американката Ан МакКлейн. Скоро към тях ще се присъединят руснакът Алексей Овчинин и американците Ник Хейг и Кристина Кук, чийто старт на кораба "Союз МС-12" от космодрома Байконур се планира за 14 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай