Плашат с отвличане звезди на Австрия в Сочи

Плашат с отвличане звезди на Австрия в Сочи | StandartNews.com

Сочи. Австрийският олимпийски комитет е получил писма със заплаха за отвличане на скиорката Марлийз Шилд и състезателката по скелетон Янине Флок по време на Игрите.

"Вече информирахме криминалната полиция. Разговарях с госпожица Флок. Тя седи до мен в самолета и не е притеснена", заяви генералният директор на комитета Петер Менел. Той добави, че в Сочи спортистките ще бъдат охранявани от двама бойци от австрийската спецчаст за борба с тероризма. По данни на австрийски и швейцарски медии е възможно писмото със заплахи да е било изпратено от Русия.

Шарапова кацна с частен самолет

в Сочи. Гаджето на Гришо пристигна от Париж. Маша ще бъде част от екипа на американския телевизионен гигант Ен Би Си. Веднага след като стъпи на руска земя, тенисистката публикува снимка в "Туитър", на която позира заедно с дългогодишния си агент Макс Айзенбъд.
"В Сочи! Не мога да повярвам, че най-накрая сме тук с Макс след толкова много години. Първите ми впечатления от Сочи? Международният телевизионен център е по-голям от всичко, което някога съм си представяла", написа Мария.

Българин има шанс да влезе

в Комисията на спортистите към МОК. Килан Албрехт, който до преди две години представяше страната ни в алпийските ски, е сред деветте номинирани, от които двама ще бъдат определени да сменят своите колеги с изтичащ мандат в този важен олимпийски орган. Комисията на спортистите е от 22-ма души и се събира два пъти годишно за да определи важни за движението задачи. Сред най-големите конкуренти на Албрехт са легендата в биатлона Оле Ейнар Бьорндален (Нор), швейцарският спускач Дидие Куше, финландската звезда в алпийските ски Таня Путиайнен.

Германка и японец ще бъдат най-младите

атлети в Сочи. Едва на 15 години и един месец Джанина Ернст ще дебютира на Олимпиада в ски-скоковете, а Аюму Хирано, който е на 15 години и 2 месеца ще се състезава с сноуборда в дисциплината халфпайп. Мексиканският скиор Хубертус оф Хоенлое-Лангенбург на 55 г. ще бъде най-възрастният спортист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай