Пилотска грешка зад трагедията в Казан

Пилотът на самолета е имал 20 секунди да предотврати инцидента

Пилотска грешка зад трагедията в Казан | StandartNews.com

Москва. Пилотска грешка е причинила самолетната катастрофа в руския град Казан в неделя, съобщава в. "Комерсант". Летецът, управлявал боинга, изключил автопилота и сам пикирал към летището, където самолетът избухна при кацането. Както се знае, загинаха всички на борда - 44-ма пътници и 6 души екипаж.

В продължение на 20 сек. двигателите с максимална тяга тласкали машината към земята и тя буквално се забила отвесно в пистата със скорост над 450 км/час. За тези 20 секунди самолетът е можел да бъде спасен, но пилотите не направили необходимото.

Други руски медии съобщават, че оцелелите "черни кутии" сочат поява на технически повреди в самолета, преди опита за кацане в Казан. В република Татарстан започна геномен анализ на останките на загиналите. Местното здравно министерство съобщи, че засега са разпознати десет фрагмента от тела, без да уточни дали това е станало с оглед или съпоставка на проби от ДНК.

В същото време в Държавната Дума започнаха да обсъждат мерки, които да ограничат покупката на стари самолети от страна на руските авиокомпании.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай