Първи подробности за състоянието на норвежкия крал

По-рано тази седмица стана ясно, че има инфекция

Първи подробности за състоянието на норвежкия крал | StandartNews.com

Норвежкият крал Харалд ще остане още няколко дни в болница на малайзийския остров Лангкави, за да се лекува и да си почине, преди да се върне в Норвегия, съобщи днес кралското семейство, цитирано от Ройтерс.

87-годишният монарх бе на почивка в югоизточната азиатска страна, но по-рано тази седмица стана ясно, че има инфекция.

"Негово Кралско Величество все още се възстановява", съобщи дворецът, предаде БТА. 

Правителството в страната поиска вчера армията да се заеме с пътуването на краля обратно до Норвегия. Медицински евакуационен самолет пристигна днес в Лангкави, след като тръгна вчера от Осло.

Престолонаследникът принц Хокон поема задълженията в отсъствието на баща си, включително и седмичната среща с премиера и правителството, която трябва да се проведе по-късно днес. 

Крал Харалд заема церемониалния пост в Норвегия от 1991 г. и е най-възрастният монарх в Европа. През последните години той многократно бе хоспитализиран заради инфекции и му бе направена операция на сърцето. 

Харалд, който е праправнук на британската кралица Виктория, заяви, че не планира да абдикира и клетвата му да служи на Норвегия е доживотна. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 месец

Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват--- http://gg.gg/ketoexpo

Откажи