Пълен обрат в Полша. Нов премиер

Досегашният министър-председател Матеуш Моравецки загуби вот на доверие

Пълен обрат в Полша. Нов премиер | StandartNews.com

Пълен обрат в Полша. Парламентът подкрепи премиерската кандидатура на Доналд Туск, с което сложи край на осемгодишното управление на националистическата партия "Право и справедливост" и създаде предпоставки за размразяване на отношенията с Европейския съюз, предаде Ройтерс.

248 депутати подкрепиха кандидатурата на Туск, а 201 гласуваха "против".

Заради спор с Брюксел относно демократичните стандарти в Полша бяха замразени десетки милиарди евро от фондовете на Европейския съюз, но Туск, който е бивш председател на Европейския съвет, обеща да работи за подобряване на отношенията между Варшава и ЕС и да деблокира средствата, припомня Ройтерс.

По-рано днес досегашният премиер Матеуш Моравецки загуби вот на доверие в парламента.

Отхвърлянето на кандидатурата на Моравецки не е изненадващо, като се вземе предвид, че на парламентарните избори на 15 октомври предвожданата от Туск проевропейска коалиция си гарантира абсолютно мнозинство в долната камара на полския парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
lonexx
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://tyny.to/sunex

Откажи