Ответен удар! Решението на Байдън

Какво следва

Ответен удар! Решението на Байдън | StandartNews.com

Американският президент Джо Байдън обяви, че е взето решение какъв ще бъде отговорът на атаката с дрон срещу американска база в Йордания, при която загинаха трима американски военни, а 34-ма бяха ранени, предаде Ройтерс.

Той посочи, че САЩ не искат по-широка война в Близкия изток. Президентът не посочи конкретно какви ще бъдат действията, но увери, че те са обсъдени в Белия дом във високопоставен кръг.

„Не мисля, че искаме по-голям конфликт в Близкия изток. Не търся това. Държа Иран отговорен заради това, че снабдяват с оръжия групировките и тези, извършили атаката“, каза още американският президент.

По-рано президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че нападението "е извършено от радикални, подкрепяни от Иран бойни групировки, действащи в Сирия и Ирак", и заплаши да предприеме ответни действия. В понеделник иранското правителство отрече да е замесено в атаката.

Опасенията за сигурността в целия Близък изток се увеличиха поради продължаващата война на Израел срещу палестинските бойци на Хамас в Газа. От началото на конфликта проиранските милиции извършват почти ежедневни нападения срещу американски военни бази в Ирак и Сирия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ivory
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи