Отбранателна индустрия и развиващи се технологии. България с неочакван сътрудник

Министърът на отбраната и посланикът на Република Корея обсъдиха възможности за сътрудничество

Отбранателна индустрия и развиващи се технологии. България с неочакван сътрудник | StandartNews.com

Министърът на отбраната Тодор Тагарев и извънредния и пълномощен посланик на Република Корея Бе Джонгин обсъдиха на среща днес възможностите за сътрудничество между отбранителните индустрии, нововъзникващите технологични решения и космическите технологии . Това съобщи Министерството на отбраната на своята интернет страница. 

На срещата бяха споделени впечатления от Срещата на върха на НАТО във Вилнюс в светлината на задълбочаването на партньорството между НАТО и Република Корея, посочват от ведомството. 

Посланик Джонгин посочи, че двете страни, макар и да се намират  в различен геостратегически контекст, са изправени пред общи предизвикателства и в тази връзка съществува значителен потенциал за бъдещото развитие на двустранните отношения в областта на отбраната.

Подчертано беше значението на войната в Украйна за сигурността на България и Република Корея и необходимостта да покажем солидарност, тъй като в тази война е пределно ясно кой е агресорът и кой жертвата. Беше обърнато внимание и на приноса към следвоенното възстановяване на Украйна, допълват от министерството. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай