Оланд: Стачките няма да попречат на Евро 2016

Оланд: Стачките няма да попречат на Евро 2016 | StandartNews.com

Френският президент Франсоа Оланд  увери днес, че държавата ще вземе всички мерки в отговор на стачките, които разтърсват страната, преди откриването на Евро 2016. Оланд призова профсъюзите да проявят отговорност. Техните лидери засега нямат намерение да спрат протестите, уточнява БНТ. 

Френските власти обещаха да осигурят придвижването на зрителите за откриването на футболното първенство, както и събирането на боклуците. Тази вечер се очакват 80 000 зрители за началния мач Франция - Румъния на Стад дьо Франс. Стачката в железниците продължава, но оттам също обещаха да осигурят допълнителни влакове между предградията и Париж.

Кметът на Париж Ан Идалго обеща, че боклукът във френската столица ще бъде прибран, въпреки стачката на служителите по чистотата. Френският президент Франсоа Оланд отправи остро предупреждение към вкички, които могат да попречат на нормалното протичане на първенството.

"Ще бъда извънредно внимателен и бдителен и ако се налага да се вземат решения, те ще бъдат взети", каза президентът в южна Франция. В отговор на въпрос той заяви, че не се придвижда изпращане на военни, но допълни, че обществените услуги ще бъдат гарантирани и държавата ще изпълни всички свои задължения. Силите на реда са в повишена готовност. По време на Евро 2016 се очакват около два милиона и половина посетители. Осем месеца след атентатите в Париж мерките за сигурност са изключителни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай