Обрат с първия турски астронавт

Какво става

Обрат с първия турски астронавт | StandartNews.com

Изстрелването на ракетата Falcon 9 на SpaceX, която ще отведе турски, испански, италиански и шведски астронавти до Международната космическа станция (МКС), беше отложено с 24 часа, съобщи БГНЕС.

Полковник Алпер Гезеравчи ще бъде първият турски астронавт. Неговата мисия трябваше да започне още на 9 януари, но и тогава беше отменена.

Екипажът на Ax-3, настанен в SpaceX Dragon, ще бъде изстрелян прикрепен към ракетата Falcon-9 от стартовия комплекс 39A на космическия център Кенеди на НАСА във Флорида.

Ракетата Falcon 9 е проектирана от американския производител на космически кораби SpaceX за безопасно транспортиране на товари и пътници в околоземна орбита и в дълбокия космос.

Ракетата за многократна употреба позволява космическите пътувания да бъдат по-икономични, като премахва необходимостта компанията да произвежда нова ракет-носител за всяко пътуване.

По данни на SpaceX ракетите Falcon-9 са извършили общо 289 излитания и 246 кацания. Броят на Falcon-9 в инвентара на компанията обаче все още не е известен.

Тя е дълга 70 метра, широка 3,7 метра и тежи 550 килограма, въпреки това тя може да пренася товари с тегло до 22 000 килограма в ниска орбита на Земята, до 8300 килограма в геостационарна орбита и 4000 килограма до Марс.

В ракетата са вградени и девет двигателя, разработени от компанията, наречени "Мерлин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
salmonelli
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи
Димитър
преди 3 месеца

550 килограма?!?! Този, който го е писал, чел ли го е? Ако да, има ли идея защо 70 метрова ракета не може да тежи по -малко от Трабантче?

Откажи
Сергей
преди 3 месеца

Тъп Стандарт !!!

Откажи