Обама става по-социален с лична Facebook страница

Обама става по-социален с лична Facebook страница | StandartNews.com

Президентът на САЩ вече има лична Facebook страница, като повече от 45,000 души вече са я "харесали", информира NYtimes.

По-рано тази седмица стана ясно че  Обама вече разполага с 20-членен еки, който отговаря за социалните медии в Белия дом. Това има за цел да донесе повече достъпност до президентството.

Новата страница обаче представя Обама като обикновен човек, а не политик. Във встъпителния си пост в непринуден разговорен стил той отправя видеопослание за климата, докато се разхожда по южната морава на Белия дом и се любува на красотата на природата.

"Здравей, Фейсбук! Най-сетне имам собствена страница. Давам ход, като ви каня да се разходите с мен в моя заден двор - нещо, което правя в края на деня преди вечеря", казва Обама.

Потвърдждавайки, че ще присъства на международните преговори за климата в Париж на 30 ноември и 1 декември, той призовава американците да дадат своя принос в борбата с климатичните промени, "за да може целият свят да предаде на бъдещите поколения този дар божи, красотата на нашата планета".

В биографията си Обама се описва като "Татко, съпруг и 44-ти президент на Съединените щати". Дотук обаче с обикновения човек - страницата напомня, че коментарите и посланията трябва да бъдат архивирани съгласно закона за президентските записи (Presidential Records Act)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай