Нидерландски министър ни хързулна за Шенген: Ще видим!

Не съм оптимист или песимист, първо искам да видя информацията от ЕК, каза той

Нидерландски министър ни хързулна за Шенген: Ще видим! | StandartNews.com

Чухме от Европейската комисия, че разполага с много информация след проверката миналата седмица по българската граница. Поискахме цялата тази информация и ще видим, заяви вътрешният министър на Нидерландия Ерик ван дер Бурх пред репортери след последното за годината заседание на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи в Брюксел, на което бе обсъдено състоянието на Шенген.

Ако имаме цялата информация и видим, че България е направила всичко необходимо, ще решим кога е моментът страната да бъде приета в Шенген. Не съм оптимист или песимист, първо искам да видя информацията. Не мога да кажа колко време ще отнеме нашата оценка, защото не знам каква е информацията, каза той.

Оценяваме извършената от България работа, посочи министърът. Той уточни, че днес не е разговарял със своя австрийски колега, чиято страна също се въздържа да подкрепи разширяването на Шенген с България и Румъния. Според него е възможно резултатът от изборите в Нидерландия да окаже влияние по тази тема.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Margo
преди 2 месеца

Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България.----- http://gg.gg/ketox

Откажи