Нетаняху отсече! Продължава ли войната?

След предложението на палестинското ислямистко движение "Хамас"

Нетаняху отсече! Продължава ли войната? | StandartNews.com

Израелският премиер Бенямин Нетаняху днес отхвърли предложенията на палестинското ислямистко движение "Хамас" за прекратяване на огъня и обеща военната операция на страната му в ивицата Газа срещу палестинското ислямистко движение да продължи до "пълна победа", предаде Асошиейтед прес.

ВИЖ ОЩЕ: "Хамас" развя белия флаг. Ще има ли край на войната?

По-рано групировката, която нападна Израел преди четири месеца, в отговор на което той започна своята офанзива в крайбрежната територия, представи план за 135-дневна пауза в бойните действия. 

Нетаняху обаче отхвърли предложението на пресконференция след среща с държавниея секретар на САЩ Антъни Блникън, който е на петата си обиколка в Близкия изток след атаката на 7 октомври миналата година, в опит да издейства прекратяване на огъня.

"Ние сме на път да постигнем пълна победа", обяви израелският премиер. Нетаняху прогнозира, че израелската военна операция в Газа ще продължи месеци, а не години, и увери, че тя няма алтернатива.

Израелският министър-председател изключи каквото и да било споразумение, което оставя на "Хамас" пълен или частичен контрол над крайбрежната ивица. Израел е "единствената сила", способна да гарантира сигурност в дългосрочен план, изтъкна той.

Нетаняху също така призова Агенцията за подпомагане на палестинските бежанци да бъде закрита във връзка с израелските твърдейния, че нейни служители са замесени в нападението на 7 октомври.

Очаква се Блинкън да даде пресконференция по-късно днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай