Напрежение в Гърция. Важна инфорамция за пътуващите

Какво става

Напрежение в Гърция. Важна инфорамция за пътуващите | StandartNews.com

Гръцките земеделци казаха, че от утре за няколко часа ще блокират всички гранични пунктове. Полицията предупреждава водачите за нарушен трафик от фермерските протести.

Всеки ден от 17 до 19 часа ще затварят всички гранични пунктове на Гърция, заявиха протестиращите фермери. Не уточняват дали ще блокират с трактори или жива верига, но ефектът е същият с блокиране на преминаването на границата в двете посоки. По същия начин са в готовност за прекъсване на връзките с пристанищата. Днес поемат ангажимент, че блокадите, както на пътищата, така и на пристанищата няма да са продължителни, за да не засегнат снабдяването със стоки.

Всички опозиционни партии направиха изявления в подкрепа на земеделците. Депутати разговаряха с протестиращите, които са на различни места с трактори.

Дават срок от три дни на министерството на аграрното развитие и на премиера да реагират положително към исканията им без дълги преговори и безсмислени обещания, казаха от блокадата на магистралата, пояснява БНР.

При град Лариса фермерите запалиха автомобилни гуми, след като полицията не им позволи да качат тракторите на магистралата. Поради липса на видимост от дим движението там е спряно и в двете посоки. На много други места в страната е прекъснато движението по пътищата. Често едновременно блокират както магистрален път, така и обходните маршрути, предупреждават от "Пътна полиция".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай