Напрежение. ЕК скочи на Путин за интервюто

Стари лъжи и манипулации, заяви говорител на Комисията

Напрежение. ЕК скочи на Путин за интервюто | StandartNews.com

Източник: БТА

С последното интервю на руския президент Владимир Путин бе дадена отново възможност да повтори стари лъжи, довели до човешко страдание и военни престъпления. Това заяви говорител на Европейската комисия, попитан за оценка на думите на руския държавен глава по повод нападението срещу Украйна, цитиран от кореспондентът на БТА Николай Желязков.

Не видяхме нищо ново в това интервю, Путин повтори стари лъжи и манипулации, изкривява фактите, прояви враждебност към Запада, обобщи говорителят. Съжаляваме, че получи възможност да разпространява пропаганда, добави той.

Путин повтори опасните си и известни лъжи за Украйна, които използва в оправдание на войната. Тези лъжи доведоха до човешко страдание, военни престъпления и прояви на жестокост към украинците. Той отново показа, че няма интерес от истински стъпки в търсене на мир, добави говорителят.

Путин каза, че Русия ще се бие докрай за интересите си. Ако иска наистина да се бори за интересите на страната си и на руснаците, той трябва незабавно и безусловно да изтегли военните сили и оборудването от Украйна според международно признатите й граници. Той трябва да се погрижи за решаването на огромните проблеми, пред които е изправено руското общество, заяви говорителят, предаде БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Antoaneta Hillman
преди 2 месеца

Kak ne vi e sram da produlzavate s propagandata i luzite si?Kakvi luzi e kazal Putin,prodaznici,zashto ne gi posochite,podlogi na diavola.Tucker Carlson e zyrnalist koito ne se straxuva da pokaze istinata.Zashto sa blokirani ryskite tv?Zashtoto vi e strax. Dobre che povecheto xora razbirat koi dura koncite I kako se sluchva.

Откажи
СулюПаситто
преди 2 месеца

Щом гей зерите реват неистово, значи ги е страх, че истината за причините за руската " Спецоперация" и за много техни лъжи ще станат достояние на спящото стадо, което може да се пробуди и да им наруши рахатлъка ,и да ги облива с вайна.

Откажи