Мигранти взимат камион на абордаж (ВИДЕО)

Мигранти взимат камион на абордаж (ВИДЕО) | StandartNews.com

Мигранти хвърлиха в потрес пътници от автобус, чакащ ред за ферибота от Кале до Доувър. Групата бежанци, появила се незнайно откъде, буквално обградиха возилото, но само в опит да си проправи път до камиона отпред. Като в пиратски филм неколцина от африканците тях се покатериха върху тира, отвориха задната врата и се опитаха да влязат вътре. Поне двама като че ли успяха да се мушнат в камиона с надежда да се качат на ферибота и да се озоват на английска земя.

Целият филм беше заснет от пътник в автобуса. На записа може да се чуе гласа на екскурзовода, който се опитваше да успокои туристите. По същото време шофьорът на тира явно нямаше и хал хабер какво става зад кабината му. Без паника, момчета, заключили сме всички врати", повтори екскурзоводът. Същевременно други хлопнаха вратите на камиона, осъзнавайки, че няма да успеят да се вмъкнат вътре. "Групата се появи буквално от нищото", свидетелства туристът, заснел видеото.

Само преди броени дни се появи информацията, че шофьорите вече предпочитат да заобикалят по над 100 километра, но да хващат фериботи от Холандия до Англия. В Кале върлуват многобройни банди мигранти, които разбиват камионите, за да крадат или да се крият в тях. Английски шофьори се оплакаха, че се страхуват за живота си.

Острова е притегателен за бежанците заради социалната си система и възможност за работа на черния пазар. Затова и хора от лагерите във Франция се пробват всячески да прескочат Ламанша. Картинката в самите кампове в Кале също редовно излиза извън контрол. По-рано този месец бой между мигранти от Судан и Еритрея завърши с 24 ранени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай