Международен екип разплита мистерията около MH370

Международен екип разплита мистерията около MH370 | StandartNews.com

Международен екип от специалисти ще се опитат да разплетат мистерията около изчезнали самолет MH370 на Malaysia Airlines. Те ще анализират детайлно отломките, открити на плажа в Мозамбик. Изследванията ще бъдат направени в Австралия, стана ясно дни преди втората годишнина от изчезването на машината.

Парчето метал е дълго около метър. То е открито на плажа Палума, на брега на канала между африканския континент и Мадагаскар през уикенда. Предварителните анализи сочат, че съставът на намерената отломка е от фибростъкло и алуминий. Най-вероятно то е от предната част на хоризонталния стабилизатор - малките крила на опашката.

Със самолета не трябва да се спекулира, каза министърът на транспорта на Малайзия Лиу Тион Лай. И изтъкна, че има и "висока вероятност" отломката да е от Boeing 777, който е като изчезналият MH370. Възможно е Индийският океан да изхвърля част от опашката на първия самолет, смятат експерти.

Стандарт Нюз припомня, че самолетът на Malaysia Airlines изчезна от радарите по време на полет от Пекин за Куала Лумпур.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай